tiistai 5. marraskuuta 2013

Haukifilettä ja paistovihanneksia | Pike fillet with baked vegetables



 Ainesosat:

haukifile
suolaa
kurkumaa
currya
paprikajauhetta
sitruunapippuria

½ bataatti
1 porkkana
1 sipuli
herkkusieniä
munakoisoa
oliiviöljyä
perunoita
TAI
mitä vihanneksia vain!
 Ingredients:

pike (fish) fillet
salt
turmeric
curry
paprika powder
lemon pepper seasoning

½ sweet potato
1 carrot
1 onion
champignons (mushrooms)
piece of an eggplant
olive oil
potatoes
OR
any other vegetables!




 Tämän aterian valmistumiseen meni 45-60 minuuttia, ja pyöräytin sen ihan tuiki tavallisena maanantai-iltana! Aloitin asettamalla kalafileen pellille. Kalalajilla ei sinänsä ole mitään väliä, mutta itse suosimme lohta lähes puolet halvempaa ja vähintään yhtä herkullista haukea. Suolasin kalan päällipuolen hyvin ja levitin sen päälle sitten kaikkia ylemmällä listalla olevia ainesosia. Etenkin kurkumaa, curryä ja paprikaa laitoin ihan reilusti. Kun päälle olin sirotellut vielä sitruunapippuria, hieroin ja levitin maustekerroksen kalan pintaan vielä paremmin sormin. Uunissa kala muuttuu melkein leivitetyn näköiseksi.

Kalan ympärille kuutioin alemmassa listassa olevia vihanneksia. Etenkin bataatti ja sipuli ovat mitä loistavimpia paistettaviksi, joskin käytettävien kasvisten valinnassa vain taivas on rajana! Mitä pienempiä kuutiot ovat, sitä nopeammin ne paistuvat. Kun kuutioita oli pellillä tarpeeksi, ripottelin niiden päälle vielä suolaa ja paprikajauhetta ja lorautin sinne tänne vähän oliiviöljyä. Sitten vain uuniin 150-200 °C noin 30 minuutiksi! Uunin tehdessä oman osuutensa keitin vielä perunoita lisukkeeksi. Muistathan silti tarkkailla uunia silloin tällöin ja lyhentää tai pidentää paistoaikaa tarpeen mukaan!





  It took 45-60 minutes to prepare this meal, and I cooked in on an ordinary Monday evening! I started with the fish. Basically, any type of fish would be alright, but we prefer pike as it is much cheaper and yet as good as for example salmon is. I spread salt on the fillet and then added all the ingredients on the upper list. You don't need to hesitate with turmeric, paprika or curry - the whole upper side of the fish can get colorful. Having spread yet a little lemon pepper on the fillet, I yet rubbed and mixed the spices on the fish with my fingers, making sure they're everywhere.

After that, I chopped the vegetables of the lower list and spread them around the fish. You could basically use any vegetables you want, but I would leave neither sweet potato nor onion out. The smaller the veggie cubes are, the faster they get baked inside oven. Once I got enough chopped vegetables, I put some salt and again paprika powder on them and added yet a little olive oil here and there. It normally takes about 30 minutes to get this ready in 150-200 °C. While things were being baked I boiled yet a couple of potatoes. If you do the same, remember to check the oven every now and then to make sure the temperature matches for the size of your vegetable cubes!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti